Loading Events
Home / Vijverbergsession: ‘From smallholders to entrepreneurs’ (in Dutch)
Vijverbergsession: ‘From smallholders to entrepreneurs’ (in Dutch)
Vijverbergsession "From smallholders to entrepreneurs"
Wednesday December 3, 2014 Image: foodFIRST
5:00 pm - 7:30 pm

Details

Date:
December 3, 2014
Time:
5:00 pm - 7:30 pm
Website:
foodfirst.eu/index.php?a=20141203

Venue

Rabobank Vijverberg
Korte Vijverberg 2
Den Haag, 2513 AB Netherlands
+ Google Map

Deze Vijverbergsessie maakt onderdeel uit van een reeks van drie, die allen als thema “Family Farming” hebben. Zij zijn voorbereidend op de foodFIRST Family Farming Conferentie die in maart/april 2015 gehouden wordt in het Auditorium van de Rabobank in Utrecht. Kernvraag op deze conferentie is: wat kan gedaan worden om het ontwikkelingsproces van Afrikaanse boerengezinsbedrijven tot ondernemers te faciliteren en te ondersteunen?

Op de Vijverbergsessie van 10 september is het probleem van de beperkte toegang tot krediet en andere financiële diensten aan de orde gesteld. Verschillende ervaringen met kredietverstrekking, verzekeringen en risicomanagement zijn de revue gepasseerd.

Op de Vijverbergsessie van 5 november stond de toegang van boerengezinsbedrijven tot afzetmarkten centraal. Wat zijn de ervaringen en lessons learned met programma’s die interveniëren in de keten van productie, verwerking en vermarkting – al dan niet via eigen organisaties-.

Thema

De Vijverbergsessie van 3 december gaat over onderzoek, voorlichting en onderwijs ten behoeve van, met en door boerengezinsbedrijven.Wat zijn de ervaringen en lessons learned met programma’s die lokaal onderzoek combineren met kennisontwikkeling met de boeren en hun organisaties, en met voorlichting en onderwijs in de vierhoek? Welke rol spelen onderzoek, voorlichting en onderwijs spelen bij ondersteunen van het ontwikkelingsproces van borengezinsbedrijven tot ondernemers?

Sprekers

Deze sessie wordt voorgezeten door Frans Verberne, directeur van het support team van het Food & Business Knowledge Platform.

Harro Maat van de Leerstoelgroep Knowledge Technology and Innovation van Wageningen UR zal een inleiding verzorgen over processen van samenwerken en leren door smallholders.

Janny Vos is Strategic Partnerships Director bij CABI. Zij zal een presentatie geven over hoe kennisdeling en onderzoek kan bijdragen aan verbetering van de positie van de smallholder. Tevens zal zij, op basis van haar ervaringen uit de praktijk, een aantal lessons learnedbespreken.

Hedwig Bruggeman is directeur van Agri-ProFocus en zal als eerste reageren op beide sprekers.

Deze sessie is voorbereidend op de FoodFirst Family Farming Conferentie. Kernvraag op deze conferentie is: wat kan gedaan worden om het ontwikkelingsproces van Afrikaanse boeren tot ondernemers te faciliteren en te ondersteunen?

Programma

16.30 Ontvangst
17.00 Opening
19.00 Drankjes en lichte snacks

  • This event has passed.