Loading Events
Home / Events / Seminar Ready for Change (in Dutch)
Seminar Ready for Change (in Dutch)
Partos seminar Ready for Change
Thursday January 21, 2016 Image: Partos
8:00 am - 5:00 pm

Details

Date:
January 21, 2016
Time:
8:00 am - 5:00 pm

Venue

Huis van Europa
Korte Vijverberg 5/6
The Hague, 2513 AB Netherlands
+ Google Map
Website:
http://www.huisvaneuropa.eu/

Organizer

Partos
Website:
https://partos.nl/home/en

The seminar “Ready for Change” focuses on how to put the implementation of the SDGs high on the agenda in the Netherlands and in the EU. The seminar is initiated by Partos, the Dutch association for NGOs working in International Development.   

In de ochtend gaan we, onder leiding van Anna Knoll (ECPDM), de diepte in. Wat is precies het karakter van de Global Goals? Hoe samenhangend of coherent is die agenda? Veel meer dan de Milleniumdoelen hebben de Global Goals aandacht voor alle drie dimensies van ontwikkeling: economisch, ecologisch en sociaal. Maar betekent dit dat een letterlijke uitvoering ervan automatisch leidt tot harmonische ontwikkeling op al die drie terreinen? En wat betekent precies de switch die de Global Goals Agenda maakt van ‘policy coherence for developent’ naar ‘policy coherence for sustainable development’? Al je vragen over de nieuwe agenda kun je die ochtend kwijt.

Rapport: Is Nederland klaar voor de Global Goals?

Na de lunch is er werk aan de winkel. We gaan dan afspraken maken over het schrijven van een scherp rapport dat we in de tweede helft van april willen presenteren op een door ons georganiseerde internationale conferentie in Amsterdam. We mikken op Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, als hoofdspreker. Hij is in de EU verantwoordelijk voor duurzame ontwikkeling. Het rapport moet Nederland helpen in zijn rol als EU-voorzitter om een coherente uitvoering van de Global Goals door de EU en de lidstaten te bevorderen.

Op 21 januari willen we op basis van de interesses van de deelnemers komen tot selectie van een aantal thema’s. Daarbij kijken we ook met een schuin oog naar de Nederlandse politieke prioriteiten tijdens het EU-voorzitterschap als het gaat om Agenda 2030 (duurzame mondiale waardeketens, IMVO, inclusiviteit). Als projectgroep spannen we ons in om organisaties, bedrijven en kennisinstellingen die bijdragen aan de publicatie, ook een rol te geven in het programma van de internationale conferentie.

Programma

 • 09.30u: inloop met koffie en thee
 • 10.00-11.30u: Lezing + vragenronde ECDPM (Anna Knoll)
  • Implementatieproces SDGs in Nederland en de EU
  • Hoe ziet een coherente SDGs implementatie eruit voor NL en EU? (huidige beleid tov SDG’s, mogelijke gaps daartussen
  • Transitie PCD naar
 • 11.30-12.15u: Lezing + vragenronde Partos (Koos de Bruijn)
  • Stakeholdermapping SDGs
  • Beïnvloedingsmomenten
 • 12.15-13.15u: Lunch
 • Middagprogramma: besloten werksessie voor maatschappelijke organisaties
 • This event has passed.