Loading Events
Home / Events / MIGA-event (in Dutch)
MIGA-event (in Dutch)
MIGA-event 21 June 2017
Wednesday June 21, 2017 Image: RVO
2:00 pm - 6:00 pm

Venue

RVO – Netherlands Enterprise Agency
Prinses Beatrixlaan 2
The Hague , 2595 AL Netherlands
+ Google Map
Website:
http://english.rvo.nl/

Organizer

RVO
Website:
http://www.rvo.nl

To invest implicates taking risks. Investments abroad, even more so in developing countries and emerging markets, involve additional risks. Therefore, the Netherlands Enterprise Agency (RVO), Atradius and MIGA, are organizing an event to give information about the opportunities for Dutch companies to hedge risks in upcoming markets. The possibility to insure the export of capital goods will also be explained. The MIGA-event takes place on June 21, 2017 at the offices of the Netherlands Enterprise Agency and will be held in Dutch. Online registration is possible until June 16, 2017 through this link

MIGA-event: Verzekeren van investeringen in ontwikkelingslanden

Investeren betekent risico’s nemen. Investeringen in het buitenland, vooral in ontwikkelingslanden en opkomende markten, brengen nog aanvullende risico’s met zich mee. In Nederland is Atradius een bekende partner voor het verzekeren van dergelijke investeringen. Minder bekend is wat MIGA te bieden heeft, het verzekeringsonderdeel van de Wereldbank Groep. MIGA dekt overheid gerelateerde risico’s. Denk daarbij aan het risico van nationalisatie, het risico van niet-inwisselbaarheid van de lokale valuta, en in het geval dat de lokale overheid de klant is, het betalingsrisico.

RVO organiseert daarom samen met Atradius en MIGA een voorlichting over de mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om risico’s bij investeringen in ontwikkelingslanden en opkomende markten af te dekken. Ook de mogelijkheden voor het verzekeren van export van kapitaalgoederen zullen belicht worden.

Naast Atradius en MIGA zal ook een bedrijf aan het woord komen dat al eens gebruik maakte van de diensten van MIGA. Na de plenaire presentaties heeft u de mogelijkheid om in een één op één gesprek uw eigen casus kort voor te leggen. Vanwege de beperkte capaciteit vragen we u om ons ruim van tevoren aan te geven dat u gebruik wilt maken van de mogelijkheid voor een dergelijk één op één gesprek.

Programma

12:00 – 13:00: Registratie en lunch

13:00 – 13:15: Introductie Team Internationale Organisaties

13:15 – 14:00: MIGA Presentatie en Q&A

14:00 – 14:45: Atradius Presentatie en Q&A

14:45 – 15:00: Koffie/Thee

15:00 – 15:30: Casus gepresenteerd door Nederlands bedrijf

15:30 – 17:00: Een op een gesprekken met MIGA/Atradius

17:00 – 18:00: Receptie

De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke receptie. Als er meer aanmeldingen zijn voor specifieke gesprekspartners dan wij kunnen faciliteren, dan zullen wij voor de gesprekken selecteren op relevantie en datum van aanmelding. U kunt dan tijdens de borrel nog de gewenste contacten leggen!

Aanmelden

U kunt zich hier tot 16 juni a.s. aanmelden.

 

  • This event has passed.