Loading Events
Home / Congress Aid & Trade (in Dutch)
Congress Aid & Trade (in Dutch)
Hulp & handel - de balans en de toekomst
Friday June 16, 2017 Image: ViceVersa
All day event

Venue

Royal Tropical Institute (KIT)
Mauritskade 63
Amsterdam, 1092 AD
+ Google Map

Organizer

Vice Versa
Website:
http://hetnieuwe.viceversaonline.nl/

The Congress “Aid & Trade: balance and future” is organized by Vice Versa, in cooperation with KIT, Solidaridad, Woord en Daad,  ICCO and the Fair, Green and Global Alliance. It takes place on June 16, 2017 at the Royal Tropical Insititute (KIT) and will be held in Dutch. 

Op vrijdag 16 juni 2017 wordt tijdens het “Congres  Hulp en handel: de balans en de toekomst” de balans opgemaakt van het hulp en handelsbeleid van het Kabinet Rutte II. Tijdens een interactieve dag met een spannend programma, met o.a. een keynote, de presentatie van een onderzoek waarin diverse evaluatiestudies op het terrein van hulp en handel met elkaar worden vergeleken, een ludieke hoorzitting en vier verdiepende thematische sessies wordt er gezocht naar bewijslast van wat werkt en niet werkt om daarmee het nieuwe kabinet alvast een handje te helpen. Kamerleden van diverse fracties zal worden gevraagd wat zij van de dag mee naar huis nemen. Het uitgewerkte programma wordt binnenkort gepubliceerd op de Vice Versa website.

De vier verdiepende thematische sessies zijn: 

 1. Wat doen Publiek Private Partnerschappen (PPP’s) voor arme boeren?
  De Mid-term review van de Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV) als voorbeeld. Wat zijn de lessen en hoe kan bijgestuurd worden?
 2. Bedrijven aan het woord.
  Sessie met ondernemers over wat hen beweegt om het risico te nemen om in ontwikkelingslanden zakelijk actief te zijn.
 3. Leave no one behind. Het is een mooie slogan. Maar is private sectorontwikkeling hier per definitie op toegerust? Is er een manier om het bedrijfsleven hiervoor wél in te zetten?
 4. Handelspolitiek
  Wat is er terechtgekomen van de ambitie van minister Ploumen voor een ‘reset’ van de wereldhandel?

Voorafgaande aan en na afloop van het congres zal de redactie van Vice Versa vier weken lang stukken over dit onderwerp publiceren op www.viceversaonline.nl.

 

 

 • This event has passed.