Loading Events
Home / Events / Agribusiness Seminar & Network Meeting (in Dutch)
Agribusiness Seminar & Network Meeting (in Dutch)
Maak kennis met de Landbouwraden
Wednesday March 16, 2016 Image: RVO
1:00 pm - 9:00 pm

Details

Date:
March 16, 2016
Time:
1:00 pm - 9:00 pm
Website:
http://www.rvo.nl/actueel/evenementen/maak-kennis-met-het-landbouwradennetwerk

Venue

NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1
Nieuwegein, 3438 LC Netherlands
+ Google Map
Website:
http://www.nbccongrescentrum.nl/

Organizer

RVO
Website:
http://www.rvo.nl

Het Agribusiness Seminar en de Netwerkbijeenkomst Landbouwraden biedt agro-ondernemers met internationale ambities meer informatie over actuele kansen en ontwikkelingen voor het Nederlandse MKB in het buitenland. Dit evenement is een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met de Landbouwraden die wereldwijd actief zijn in meer dan 50 landen en onderdeel vormen van de Nederlandse ambassades.

Landbouwraden

De Landbouwraden staan klaar bij het verkrijgen van marktinformatie op maat en informatie over wet- en regelgeving. Daarnaast geven de raden voorlichting over en hulp bij het oplossen van handelsbelemmeringen en het opstarten van agrarische projecten en ketenbeheer. Het netwerk ondersteunt Nederlandse bedrijven in alle schakels van de internationale agroketen: uitgangsmateriaal, agroproducten, techniek, dienstverlening, handel en afzet.

Voor meer informatie, bezoek de portal AgroberichtenBuitenland.

Programma

Het evenement bestaat uit regioseminars met aansluitend een gezamenlijke Agribusiness netwerkbijeenkomst.

Regioseminars (van 13.30 tot 16.30 uur)

Er zijn 2 rondes met 2 regioseminars naar keuze. Tijdens de seminars wordt er informatie gegeven over specifieke thema’s en actuele ontwikkelingen die in de betreffende regio van belang zijn. Ook is er gelegenheid om met de Landbouwraden en andere sprekers in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor internationaal ondernemen.

Netwerkbijeenkomst met walking dinner (van 17.00 tot 21.00 uur)

Deze bijeenkomst heeft de vorm van een informatiemarkt. Elke Landbouwraad heeft zijn eigen unit, ingedeeld op regio, zodat iedereen gemakkelijk te vinden is. Een Landbouwraad kan persoonlijk benaderd worden om te spreken over ontwikkelingen op agrarisch handelsgebied, buitenlandse markten, handelsbemiddeling en markttoegang.

Verder zijn er units van andere belanghebbenden en is er gelegenheid tot netwerken met internationaal georiënteerde collega’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Ministerie van Economische Zaken (EZ). U kunt kennismaken met aanwezige collega’s uit de Nederlandse agribusiness en contactpersonen van de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Registratie

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Er geldt een maximum van 2 deelnemers per bedrijf. De deelnamekosten zijn € 75 per bedrijf.

  • This event has passed.
Upcoming events