Loading Events
Home / Events / World Food Day 2017 (in Dutch)
World Food Day 2017 (in Dutch)
World Food Day 2017
Saturday October 14, 2017 Image: World Food Day
All day event

Details

Date:
October 14, 2017
Website:
http://wereldvoedseldag.com/

Organizer

Ministry of Economic Affairs

Venue

Mauritskazerne
Nieuwe Kazernelaan 2
Ede, Netherlands
+ Google Map
Website:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mauritskazerne

This year, the World Food Day is taking place in Ede on Saturday October 14, 2017. It is an initiative of the Dutch Ministry of Economic Affairs and the city of Ede, in close collaboration with Wageningen University & Research, Rabobank and the Province of Gelderland. The event consists of excursions, workshops, movies, talkshows and a streetmarket. Please note that most of the program is in Dutch. 

Dit jaarlijkse (grotendeels) gratis evenement strijkt op 14 oktober 2017 neer in de Mauritskazerne in Ede. Iedereen is welkom om het verhaal achter ons eten te ontdekken in tientallen excursies, workshops, talkshows, films en een streekmarkt. Sluit je op in een koffie-escape game, fileer een vreemde vis, ga op bezoek bij een slagerij, leer gezondheidsmythes en -feiten onderscheiden en ga op een heuse supermarktsafari. Kom langs, doe mee, en proef de verandering op World Food Day!

Organisatie

World Food Day is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Ede in samenwerking met Wageningen University & Research, Rabobank Gelderse Vallei en Rabobank Vallei & Rijn en de Provincie Gelderland. Daarnaast wordt het programma inhoudelijk ingevuld in samenwerking met verschillende programmapartners.

Programma

Een groot deel van het programma van World Food Day 2017 is gratis te bezoeken. De excursies en workshops zijn 5 euro. Verder zijn de films en talkshows gratis toegankelijk. Wel is het belangrijk een plekje te reserveren. Ga naar de website voor meer informatie en om een plek te bemachtigen.

For non-Dutch speaking guests there are several programs available in English and of course they can join the event at the Mauritskazerne for food, drinks and the farmers market. Check out the website to see which part of the program is English spoken. 

  • This event has passed.
Upcoming events